© Politie

Sjaak B. opgepakt voor liquidatie topcrimineel Cor van Hout in 2003

De politie heeft crimineel Sjaak B. aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de liquidatie van topcrimineel en Heineken-ontvoerder Cor van Hout. De arrestatie volgt na de verklaring van Astrid ‘Judas’ Holleeder.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft bekendgemaakt dat B. is aangehouden voor de moord op Cor van Hout in 2003 in Amstelveen. De zus van Willem Holleeder noemde gisteren namen van de mensen waarvan zij denkt dat ze betrokken waren bij de liquidatie van haar zwager Cor van Hout.

Astrid zei gisteren dat zij denkt dat Sjaak B. de motor bestuurde tijdens de liquidatie. Er zou een audio-opname zijn overhandigd aan het OM waarin haar broer B. zou beschuldigen van betrokkenheid. Het zou gaan om één van de, tijdens het verhuizen, ‘gevonden’ audio-opnames.

Topcrimineel en Heineken-ontvoerder Cor van Hout werd op 24 januari 2003 in Amstelveen geliquideerd met een machinegeweer. Zijn vriend, Robert ter Haak, werd ook geraakt en raakte zwaargewond. Kort daarna bezweek Ter Haak aan zijn verwondingen en kwam te overlijden. De zwager van Van Hout, Willem Holleeder, wordt nu verdacht van het opdracht geven voor de liquidatie.

Sjaak B. is nu van zijn bed gelicht in verband met mogelijke betrokkenheid. B. werd in 2015 nog door zijn hoofd geschoten bij een mislukte moordaanslag in Panama. Hierbij raakte de Amsterdammer zwaargewond. Saillant detail is dat B. door zijn hoofd werd geschoten op precies dezelfde dag als de liquidatie van Cor van Hout op 24 januari.