Cel geëist voor printen tienduizenden euro’s vals geld in briefjes van 20 en 50 euro

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gevangenisstraffen geëist voor het maken van tienduizenden euro’s aan vals geld.

De zaak komt aan het rollen toen de vader van een jonge vrouw bij de politie melding maakt van vals geld. De man heeft in het huis van zijn dochter een tas geld ontdekt en hij vertrouwt het niet. Wanneer de politie gaat kijken wordt inderdaad een tas geld gevonden met ongeveer 26.000 euro aan vals geld. Het zijn briefjes van 20 en 50 euro. Er wordt ook een printer aangetroffen, fotopapier en er staan snijtafels. Op een laptop worden meerdere foto’s van biljetten gevonden, maar ook afbeeldingen van hologrammen, watermerken en een bestand met uitleg over hoe vals geld gemaakt kan worden.

De vrouw heeft een relatie met een 21-jarige man uit ‘s-Gravenzande. Haar vriend en twee andere mannen (een 21-jarige Hagenaar en een 24-jarige Nootdorper) zouden volgens de officier van justitie regelmatig haar huis hebben gebruikt. De politie treft bij doorzoekingen die daarop volgens nog eens bijna 40.000 euro aan vals geld aan in briefjes van 20 euro.

De 21-jarige man uit ‘s-Gravenzande werd al verdacht van een eerder oplichting met vals geld, door telefoons en een laptop via Marktplaats te kopen met vals geld. Tegen hem eiste justitie een gevangenisstraf 30 maanden. De 24-jarige Nootdorper deed het digitale werk. Hij hoorde 24 maanden tegen zich eisen net zoals de 21-jarige man uit Den Haag. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.