Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Cel geëist voor sadistische ontvoering minderjarige (ex)vriend van dochter in Schiedam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen geëist voor een sadistische ontvoering van een minderjarige jongen in Schiedam.

De jongen uit Schiedam staat in april 2019 doodsangsten uit als hij vanuit het niets ’s avonds na zijn werk in een auto wordt getrokken, meldt het OM. In het voertuig krijgt hij harde klappen en wordt hij vervolgens in een kelderbox anderhalf uur vernederd. Het Openbaar Ministerie eist tegen de vier verdachten 30 maanden cel.

Tijdens zijn verblijf in de kelderbox moet de jongen onder bedreiging van een taser bij zichzelf ontuchtige handelingen verrichten met een banaan en een komkommer. Ook moet hij als een kat melk uit een schoteltje likken. De jongen wordt daarbij gefotografeerd.

Uit onderzoek van het OM blijkt dat het slachtoffer een relatie had met de 18-jarige dochter van één van de verdachten. Het ging al langere tijd niet lekker tussen de twee blijkt uit gesprekken via de app. De moeder van het meisje, een 39-jarige Schiedamse, komt erachter dat het slachtoffer filmpjes en foto’s van haar dochter in bezit heeft en wil dat hij die van zijn iPhone wist. Samen met haar partner, haar broer en een vriend zet de moeder het slachtoffer een paar dagen voor de ontvoering bij hem thuis eerst onder druk.

De jongen wist de beelden en daarmee lijkt alles opgelost. De verdachten zijn naderhand alsnog bang dat er beelden op de iCloud staan en besluiten de tiener bij zijn werk op te wachten en te ontvoeren. Vervolgens wordt hij ernstig vernederd. Het Openbaar Ministerie heeft nu tot 2,5 jaar geëist. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.