Ontsnapte gedetineerde gepakt die ‘kaartje uit Thailand’ naar Belgische gevangenis stuurde

Een ontsnapte gedetineerde die een ansichtkaart verstuurde naar een gevangenis in het Vlaamse Turnhout, is door de politie gepakt.

Oualid Sekkaki wist in december 2019 uit de gevangenis in Turnhout te ontsnappen. Samen met vier andere gedetineerden sloeg Sekkaki op de vlucht. De mannen wisten op makkelijke wijze te ontsnappen door over een muur te klimmen. Vervolgens zijn ze in een vluchtauto gestapt en verdwenen.

Drie gedetineerden wisten niet lang op vrije voeten te blijven en werden dezelfde avond nog gepakt. Begin januari werd in Nijmegen een vierde ontsnapte gedetineerde, een 38-jarige Nederlander, aangehouden. Sekkaki bleef al die tijd uit handen van politie en justitie. In januari verstuurde hij een ansichtkaart naar de gevangenis en beweerde in Thailand te zijn.

Het parket Antwerpen startte na zijn ontsnapping meteen een groot onderzoek. Dit heeft nu geleid tot een aanhouding. Op donderdagavond werd Sekkaki even na 19.00 uur aangehouden in Lummen in de Belgische provincie Limburg.