Lijntjes cocaïne © crime nieuws

Cel geëist voor smokkel 100 miljoen euro aan cocaïne via Antwerpen naar Nederland

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen geëist tegen drie verdachten voor betrokkenheid bij de smokkel van ruim 100 miljoen euro aan cocaïne.

Op 29 augustus 2018 werd in samenwerking met de Nederlandse politie door de Belgische douane een grote partij cocaïne aangetroffen. De ruim 4000 kilo cocaïne zat verstopt tussen een lading bananen. De container had een bedrijf in Nederland als bestemming en was afkomstig uit de havenstad Turbo in Colombia.

De container werd leeggehaald en de politie volgde de vrachtwagen richting een loods in Oosterhout. Vervolgens viel een arrestatieteam binnen en heeft de politie meerdere verdachten aangehouden. Drie personen staan nu voor de rechter in verband met de grootschalige smokkel.

Tegen een 39-jarige man uit Antwerpen is een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 10 jaar en een geldboete van ruim 25.500 euro geëist. Een 22-jarige man uit Amsterdam en een 50-jarige man uit Oosterhout hoorden 9 jaar celstraf tegen zich eisen. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.