© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Duo in Range Rover aangehouden na schietpartijen en carjacking in Rotterdam

De politie heeft in verband met een schietpartij en carjacking in Rotterdam twee aanhoudingen verricht.

Op dinsdagochtend kwam er bij de meldkamer rond 9.30 uur melding binnen van een schietpartij op de Duikerstraat. Kort daarna kwam er een tweede melding binnen van opnieuw een schietpartij maar dan op de Kreeftstraat. Een Range Rover kwam daar tot stilstand en bleek vol kogelgaten te zitten.

De man (37) en vrouw (45) die uit de Range Rover stapten, werden aangehouden. De derde melding betrof de Hoofdweg. De BMW die eerder wegreed vanaf de Kreeftstraat, stopte daar op de kruising met de Vlierbaan. De man en vrouw die uitstapten lieten een wapen zien aan de bestuurster van een donkergrijze Audi A6, die daar voor het stoplicht stond. De bestuurster stapte direct uit en de man en vrouw met het wapen, gingen er met hoge snelheid in haar auto vandoor.

De politie heeft een klopjacht geopend en in de omgeving gezocht naar de gestolen Audi A6. De wagen is niet meer aangetroffen. De politie heeft op drie plaats delicten sporen verzameld en onderzoek verricht. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.