Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Cel geëist voor smokkel miljoenen euro’s drugsgeld naar Zuid-Amerika vanuit pand in Amsterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tot 5,5 jaar cel geëist voor het witwassen van miljoenen euro’s drugsgeld. In koffers met dubbele bodems werden miljoenen cash gesmokkeld naar de Dominicaanse Republiek.

Agenten deden in november 2017 een inval in een woning in Amsterdam en troffen in een slaapkamer een geldtelmachine en een groot aantal gesealde pakketten met bundels cash. Na telling bleek dat in de woning 534.830 euro lag.

Op de dag van de aanhoudingen werd een sporttas met 200.000 euro afgeleverd en stond 200.000 klaar in een geprepareerde koffer om gesmokkeld te worden. In de woning stonden volgens de politie opvallend veel reiskoffers.

Volgens de officier van justitie werd de woning gebruikt als opslagplaats voor cash en waar koffers werden geprepareerd voor geldsmokkel. Uit een aangetroffen administratie bleek dat in slechts vier weken 1,4 miljoen euro in- en uitgegaan was.

De geprepareerde koffers werden door koeriers gesmokkeld naar de Dominicaanse Republiek. Vermoedt wordt dat het hier gaat om drugsgeld. De aangehouden verdachten weigeren te praten en hebben geen verklaring afgegeven.

Het gaat om mannen uit de Dominicaanse Republiek. Eén van hen, een 48-jarige man, is voortvluchtig. Het OM heeft tegen de vier verdachten 2 tot 5,5 jaar cel geëist inzake witwassen. De rechtbank doet op 22 mei uitspraak.