Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Cel geëist voor witwassen na vondst miljoen cash en Rolex horloges op A1 bij Muiden

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gevangenisstraffen geëist voor het witwassen van crimineel vermogen waaronder een miljoen euro en twee Rolex horloges.

De zaak kwam aan het rollen nadat de politie tijdens een controle van een auto op de A1 bij Muiden, ruim 774.000 euro aan contanten aantrof. Dit leidde vervolgens tot doorzoekingen in een woning in Hilversum en een loods in Loosdrecht. Daarbij werden naast nog ruim 200.000 euro cash geld en dure horloges, ook onder meer drugs en een grote hoeveelheid grondstoffen voor de productie van drugs aangetroffen. Ook vond de politie in de loods diverse benodigdheden voor drugsproductie zoals maatbekers, een PH-meter, een weegschaal en een vacuümsealmachine. In een woning in Soesterberg werd onder andere 110 gram hasj aangetroffen.

De politie heeft meerdere verdachten aangehouden bij de doorzoekingen. Het gaat om een man en vrouw van 26 en 27 jaar oud uit Hilversum, een 42-jarige man uit Soesterberg en een 27-jarige man uit Hilversum, die door justitie als hoofdverdachte wordt gezien. Tegen de verdachten zijn nu gevangenisstraffen tot vier jaar geëist inzake witwassen. Ook is geëist dat in beslag genomen contante geldsommen en diverse goederen verbeurd verklaard of aan het verkeer onttrokken worden. Dit betekent dat de verdachten onder meer ruim een miljoen euro aan cash geld, twee Rolex horloges van 40K per stuk, een bestelauto en een voorraad aan grondstoffen voor synthetische drugs niet meer terug zullen krijgen. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.