Gewapende overvaller met grote rolkoffer en vuurwapen op de vlucht zonder buit na klappen

De Rotterdamse politie is op zoek naar een man met een grote roze rolkoffer die een gewapende overval pleegde op een telefoonwinkel.

De dader kwam dinsdagochtend de zaak aan de Hillevliet binnen met een grote roze rolkoffer en een vuurwapen in zin hand. De man probeerde de winkel te overvallen maar de eigenaar bedacht zich geen moment en koos voor de aanval. Er ontstond een worsteling waarbij de eigenaar de dader een paar keer goed weet te raken. De buurman van de winkel schiet te hulp, maar dan ziet de overvaller een kans om de open deur uit te schieten en verlaat zonder buit de winkel.

De politie is op zoek naar de verdachte, die dus mogelijk verwondingen heeft, waarschijnlijk aan het achterhoofd. Hij is ongeveer tien voor elf naar de winkel gelopen met de grote, roze rolkoffer. Wellicht dat dit mensen is opgevallen. Vervolgens is hij een paar minuten later de winkel aan de Hillevliet uitgerend richting de Dahliastraat. De koffer is achtergebleven in de winkel.

De verdachte wordt tussen de 17 en 18 jaar oud geschat, heeft een donkere huidskleur, zwart haar, droeg een zwarte jas met capuchon, een lichte spijkerbroek en zwarte sneakers. Getuigen worden opgeroepen om zich te melden. Het onderzoek naar de mislukte overval is in volle gang.