Het gerechtshof heeft gevangenisstraffen tot 12 jaar en tbs opgelegd voor een dodelijke schietpartij in een café in Oostburg.

Op 3 maart 2017 zijn de drie mannen naar een café in het Zeeuwse Oostburg gegaan. Tijdens de autorit werd er een wapen getoond en is er gevraagd wie dat bij zich zou willen houden. De 23-jarige verdachte uit Zoetermeer besloot het wapen bij zich te dragen. Later op de avond krijgt de 31-jarige verdachte uit Breskens ruzie met de 24-jarige Sirwan Kassan en ontstaat er een vechtpartij. De vechtende verdachte roept tegen zijn vriend met het wapen dat hij moet schieten. De man doet dit en schiet meerdere keren op het slachtoffer. Kassan raakte zwaargewond en is kort na de schietpartij overleden. Na de schietpartij vlucht de groep het café uit en met de auto rijden de mannen weer naar huis.

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft de twee hoofdverdachten in hoger beroep veroordeeld voor het medeplegen van doodslag en wapenbezit. De Zoetermeerder kreeg hiervoor van het hof 12 jaar gevangenisstraf opgelegd. De verdachte uit Breskens, 10 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. Ook moeten zij aan de broer van het slachtoffer een schadevergoeding van ongeveer 14.000 euro betalen. Een derde betrokkene is veroordeeld tot 6 maanden gevangenisstraf omdat hij de twee mannen na de schietpartij heeft geholpen om te vluchten.