De dochter van de meest gezochte drugsbaas ter wereld ‘El Mencho’ heeft een verzoek tot vrijlating ingediend vanwege het coronavirus.

Jessica Johanna Oseguera González zit al enige tijd vast in een gevangenis in de Verenigde Staten. De dochter van de baas van het Cartel de Jalisco Nueva Generacion (CJNG) werd opgepakt toen ze een rechtszaak tegen haar broer Ruben, die vastzit in de VS voor onder meer drugshandel, wilde bijwonen.

De dochter van ‘El Mencho’ is een Amerikaans staatsburger en wordt verdacht van betrokkenheid bij witwassen. Haar advocaat heeft een verzoek ingediend bij de rechtbank omdat zijn cliënt van mening is dat ze door het coronavirus gevaar loopt in de gevangenis. In de VS is het virus ook aan het spreiden en er zijn besmettingen in meerdere gevangenissen. De rechter gaat later bepalen of Jessica haar rechtszaak in vrijheid af mag gaan wachten.

De vader van Ruben en Jessica is Nemesio Oseguera alias ‘El Mencho’ en staat aan het hoofd van de zeer gewelddadige drugskartel Jalisco Nieuwe Generatie (Cartel de Jalisco Nueva Generacion). De drugsbaas wordt al enige tijd internationaal gezocht en de Amerikanen hebben 10 miljoen dollar op zijn hoofd gezet. ‘El Mencho’ wordt steeds machtiger en groter in Mexico. Zo heeft de drugskartel veel terrein gewonnen in gebieden waar eerder het Sinaloa-kartel de baas was.

De gezochte drugsbaas ‘El Mencho’. © screenshot