Walther 9mm pistool © Carl Walther GmbH - Germany via Wikimedia Commons

Tot 12 jaar cel voor dodelijke ripdeal in kelderbox Rotterdam

De rechtbank heeft tot 12 jaar celstraf opgelegd voor een dodelijke ripdeal. De 24-jarige Ingomar Y. kwam hierbij om het leven na een schietpartij in een kelderbox.

Het slachtoffer had op 3 mei 2017 met één van de verdachten afgesproken in een kelderbox aan de Dynamostraat in Rotterdam-Zuid. Hij zou aan hem een vuurwapen verkopen maar eenmaal in de kelderbox ging het fout. De ‘koop’ liep uit op een beroving en er werden in de kelderbox meerdere kogels afgevuurd waarvan één het slachtoffer dodelijk verwondde. Het slachtoffer werd met een auto bij de ingang van het Ikazia-ziekenhuis afgezet en is daar overleden.

De rechtbank acht bewezen dat Tijan S. de kogel afvuurde waardoor het slachtoffer om het leven is gekomen. S. heeft hiervoor een gevangenisstraf van 12 jaar opgelegd gekregen. Daarbij is ook rekening gehouden met het feit dat enkele weken later enkele vuurwapens bij hem zijn aangetroffen.

Verdachte Clayton D. heeft na de schietpartij in de kelderbox even later op straat ook richting het slachtoffer geschoten maar hem niet geraakt. De rechtbank ziet dit als een poging doodslag en legt een gevangenisstraf op van vijf jaar.

Van twee andere verdachten is niet komen vast te staan dat ze betrokken zijn geweest bij de ripdeal. Zij zijn door de rechtbank vrijgesproken.