© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Cel voor man die na ruzie in café Arnhem vuurwapen thuis ging halen en schietend terugkwam

De rechtbank heeft een gevangenisstraf van 9 jaar opgelegd aan een man die thuis een vuurwapen ging halen na een ruzie in een horecazaak en schoot in het centrum van Arnhem.

In juli 2021 kreeg de 27-jarige man ruzie in het uitgaansgebied van Arnhem. De verdachte besloot daarop met de taxi naar een woning te rijden om daar een vuurwapen te halen. Vervolgens keerde hij terug naar de horecazaak. De man waarmee hij ruzie had was nog in de zaak aanwezig. Vervolgens richtte de man zijn wapen op de glazen ruit en schoot. De kogel bleef steken in het dubbelglas.

Het doelwit sloeg hierop aan de andere zijde van de zaak op de vlucht. De Arnhemmer rende om het pand heen en kwam hem op straat weer tegen. Er ontstond een achtervolging door het centrum waarbij de man voor een 2e keer schoot op het beoogde slachtoffer, die daarbij van geluk mocht spreken dat hij niet werd geraakt.

De rechtbank heeft de verdachte schuldig bevonden inzake poging moord, zware mishandeling, drugshandel en wapenbezit. Hij heeft in totaal 9 jaar gevangenisstraf voor alle zaken opgelegd gekregen.