© YouTube

Celstraf en rijverbod voor motorrijders die in virale video in 11 minuten reden van Breda naar Rotterdam

Twee motorrijders die in een virale video in 11 minuten van Breda naar Rotterdam reden, zijn veroordeeld tot een celstraf en rijverbod.

De twee zijn schuldig bevonden door de rechtbank en moeten twee weken de gevangenis in voor hun dollemansrit. Daarnaast hebben ze een rijverbod opgelegd gekregen. Als de twee besluiten om toch weer op de motor te stappen hangt er een gevangenisstraf van twee maanden boven hun hoofd. Tegen de mannen werd door justitie op verdenking van poging tot doodslag, door hun levensgevaarlijke rijgedrag, een gevangenisstraf van 1 jaar waarvan 6 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar geëist.

Op 21 augustus 2020 gingen beelden viraal onder de titel ‘In 11 minuten van Breda naar Rotterdam’. Naar aanleiding van de beelden kwamen volgens het OM veel verontwaardigde reacties. Na onderzoek zijn twee mannen, van 25 jaar en 23 jaar uit Rotterdam en Almere, aangehouden. De verdachten hebben bevestigd dat zij de bestuurders zijn in de videobeelden. Op de videobeelden is te zien hoe zij met snelheden van tegen de 277 kilometer per uur aan, slingerend over de A16 van Breda naar Rotterdam rijden. Ze voeren meerdere gevaarlijke inhaalmanoeuvres uit, waarbij ze andere weggebruikers passeerden via links en rechts. Daarbij tripleerden zij een aantal keer (inhalen van een voertuig die reeds aan het inhalen is) en haalden zij voertuigen in via de vluchtstrook.