Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Celstraf geëist tegen 25-jarige man die ‘verliefd’ was op 12-jarig jongetje

Tegen een 25-jarige man uit Brabant is 2,5 jaar gevangenisstraf geëist, waarvan één voorwaardelijk, voor het meerdere keren verkrachten van een 12-jarig jongetje uit Tilburg.

Volgens Omroep Brabant zei de man tegen de rechter dat hij verliefd was op de jongen en dat dit niet had mogen gebeuren. De verdachte uit Diessen dreigde zelfmoord te plegen als de jongen tegen zijn ouders zou vertellen dat ze seks hebben gehad.

De man zou de jongen hebben leren kennen via het spel League of Legends. De man kwam regelmatig bij zijn slachtoffer over de vloeren ging zelfs mee op vakantie. Het misbruik vond tussen 2014 en 2017 plaats.

Later kregen de ouders pas het vermoeden dat er iets speelde tussen de twee. Na veel doorvragen gaf de jongen toe wat er allemaal was voorgevallen. In september werd de man opgepakt. Op zijn computer werd kinderporno aangetroffen. Ook werden chats van de verdachte en de jongen ontdekt.

Het slachtoffer kon zijn verhaal niet zelf doen in de rechtszaal en liet zijn moeder een verklaring oplezen. Het heeft veel impact op de jongen gehad die zich enorm schaamt. De rechter doet over twee weken uitspraak in deze zaak.