Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Celstraf geëist tegen rapper JoeyAK voor ontvoering vrouw en witwassen 170K en Rolex

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen tot vijf jaar geëist tegen onder meer rapper JoeyAK voor een ontvoering en marteling van een vrouw.

Het slachtoffer, Naima, claimt door vier mannen onder dwang te zijn meegenomen naar een woning in Almere. De vrouw werd daar naartoe gebracht vanwege een verdwenen partij geld. Het slachtoffer zegt verantwoording af te hebben moeten leggen aan de 23-jarige Joël H. alias JoeyAK. Naar eigen zeggen zou Naima vervolgens door H. met een barkruk en een pistool zijn geslagen.

De opgepakte verdachten hebben tijdens de rechtszaak verklaard dat er geen sprake was van een ontvoering. De 20-jarige Sudneyson ‘Sontje’ B. verklaarde dat hij de vrouw die dag heeft geslagen na een woordenwisseling. Er zou geen sprake zijn van een mishandeling met een pistool of ander voorwerp.

Het slachtoffer werd op Oudejaarsdag 2019 samen met haar kinderen opgehaald en naar de woning in Almere gebracht omdat ze iets wilden uitspraken. Waar ze het over wilden hebben, weet de verdachte niet. Er zou in ieder geval geen sprake zijn geweest van een ontvoering. In de woning in Almere ontstond een ruzie waarbij B. naar eigen zeggen Naima een paar klappen gaf. Daarop volgde een worsteling waarbij een wapen uit de zak van B. viel en in wat bloed van het slachtoffer terechtkwam. Zo is het bloed op het vuurwapen beland en niet door een mishandeling, aldus een verklaring van de verdachten.

JoeyAK zelf ontkende bij de rechtbank de vrouw te hebben aangeraakt. ‘Ik heb haar nooit met een vinger aangeraakt. Het geld was ook niet van mij. Het lijkt allemaal zo, maar mensen praten over dingen die ze van anderen horen.’ Aldus de rapper tegen de rechters.

Justitie ziet dit anders en heeft tegen de rapper de hoogste straf van vijf jaar geëist voor de gewelddadige ontvoering en het witwassen van 170.000 euro cash en een Rolex van 30.000 euro. De overige drie verdachten hoorden respectievelijk 36, 30 en 24 maanden tegen zich eisen. De rechtbank doet binnenkort uitspraak in deze zaak.