‘Student betrokken bij verijdelde ontsnapping Mocro Maffia kopstuk nu verdacht van liquidatie’

Een Amsterdamse student die betrokken was bij een verijdelde ontsnapping met een helikopter van Mocro Maffia kopstuk Benaouf A., wordt verdacht van betrokkenheid bij een liquidatie.

Volgens Het Parool is de 22-jarige Saifeddine M. alias ‘Saaf’ één van de mannen die verdacht wordt van betrokkenheid bij de liquidatie van de 39-jarige crimineel Rachid Kotar. Het slachtoffer op 12 december 2019 bij sportschool Health City in Amstelveen doodgeschoten.

M. wordt ervan verdacht een peilbaken onder de gepantserde BMW van Kotar te hebben geplakt en kort voor de liquidatie weer te hebben verwijderd. Zijn telefoon straalde ook een zendmast aan in de omgeving. Kotar was op het moment van de moord net terug uit Marokko. M. ontkent betrokken te zijn geweest meldt zijn advocaat en op andere vragen beroept hij zich op zijn zwijgrecht.

Eerder kwam ‘Saaf’ in beeld bij politie en justitie in verband met betrokkenheid bij de verijdelde poging om crimineel Benaouf A. uit de gevangenis te bevrijden. Op 11 oktober 2017 werd geprobeerd om A. met een gekaapte helikopter te bevrijden uit de gevangenis van Roermond. De ontsnappingspoging mislukte en de politie hield meerdere verdachten.

De rechtbank sprak M. in eerste instantie vrij voor betrokkenheid bij de verijdelde ontsnapping maar kreeg wel een maand cel voor het in bezit hebben van een patroonmagazijn. In hoger beroep werd M. wel veroordeeld tot een gevangenisstraf. Hij kreeg twee jaar opgelegd voor medeplichtigheid aan de verijdelde kaping.