De rechtbank heeft een man uit Eindhoven veroordeeld tot een gevangenisstraf voor drugshandel via het dark web.

In maart werd bij een inval door de politie een grote hoeveelheid soft- en harddrugs aangetroffen in de woning van de 35-jarige man. Tijdens de doorzoeking werd bewijs gevonden dat er mogelijk sprake was van drugshandel. Tussen augustus 2014 en maart 2019 zou de verdachte drugs hebben verkocht via het dark web.

De gekochte drugs werd via postpakketten over de hele wereld verstuurd. De man kreeg in bitcoins betaald. Een deel van de bitcoins zette hij volgens justitie om in giraal geld en sluisde hij door naar zijn bankrekening en naar een rekening van een zogeheten katvanger. Hij nam een deel van de gestorte bedragen op en gaf dat uit aan onder meer vaste lasten en boodschappen.

De officier van justitie klaagde de man ook aan voor het vervalsen/het bezitten van 646 briefjes van 100 euro die in zijn woning werden aangetroffen. Maar volgens de rechtbank is er geen bewijs dat de verdachte wist dat het om valse biljetten ging.

De rechtbank heeft de man nu veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar. Bij het bepalen van die straf houdt de rechtbank er rekening mee dat drugs schade toebrengen aan de gezondheid van gebruikers. De man kan nog in hoger beroep tegen de uitspraak.