liquidatie broer mocro maffia kroongetuige nabil b. reduan shurandy s
Schutter Shurandy S. liquidatie broer kroongetuige bij bedrijf slachtoffer. © Politie Amsterdam

28 jaar cel voor ‘buitengewoon kille’ liquidatie broer Mocro Maffia kroongetuige

De man die de broer van de Mocro Maffia kroongetuige, Nabil B., heeft doodgeschoten is in hoger beroep veroordeeld tot 28 jaar cel.

Eerder kreeg Shurandy S. van de rechtbank 20 jaar gevangenisstraf opgelegd voor de liquidatie op Reduan B. in Amsterdam. De onschuldige broer van de Mocro Maffia kroongetuige, Nabil B., werd kort na bekendmaking van de deal geliquideerd. Volgens het gerechtshof heeft hij ‘buitengewoon kil, berekenend en genadeloos gehandeld’.

Op 23 maart 2018 werd Reduan B. door de 40-jarige Shurandy S. doodgeschoten in zijn bedrijf in Amsterdam. Enkele dagen daarvoor had justitie bekendgemaakt dat er een nieuwe kroongetuige is in verband met een reeks Mocro Maffia liquidaties. De familie werd duidelijk niet goed beschermd op dat moment en Reduan B. werd op koelbloedige wijze geliquideerd. Na de moord is de hele familie B. ondergedoken.

De schutter werd eerder door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van 20 jaar. De man heeft bekend maar geen namen genoemd van andere betrokkenen en mogelijke opdrachtgevers. Het gerechtshof heeft nu 28 jaar opgelegd conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM).