De schutter rent naar de vluchtauto na het doodschieten van vader René en zoon Renéetje van Doorn. © Politie

Celstraf voor in brand steken vluchtauto dubbele liquidatie Zoetermeer

De rechtbank heeft een man veroordeeld tot een celstraf voor het in brand steken van een vluchtauto die gebruikt is bij een dubbele liquidatie in Zoetermeer.

Volgens Omroep West is de 29-jarige Hicham P. veroordeeld tot tien maanden gevangenisstraf. Hij kreeg dit omdat hij op 25 april 2017 een auto in brand probeerde te steken in Rotterdam. Het voertuig was kort daarvoor gebruikt als vluchtauto bij de dubbele liquidatie van René en Renéetje van Doorn in Zoetermeer.

De slachtoffers werden op klaarlichte dag bij een sportschool op de Edisonstraat doodgeschoten. De vader en zoon werden door één schutter van dichtbij onder vuur genomen. Na de dubbele liquidatie zijn de daders op de vlucht geslagen. Het ging mis bij het overstappen in een andere auto waarop de twee mannen besloten om een Opel Corsa te carjacken. De slachtoffers moesten onder bedreiging van een automatisch vuurwapen hun auto afstaan.

De gestolen auto werd later op de Statenweg in Rotterdam gedumpt. Kort nadat de uitvoerders waren verdwenen kwam iemand de Corsa in brand steken. Een oplettende getuige noteerde een kenteken van een auto en na onderzoek heeft de politie P. aangehouden als verdachte. De rechtbank heeft hem een celstraf opgelegd voor het in brand steken van de auto en bezit van een hoeveelheid hasj.

Het onderzoek naar de dubbele liquidatie op vader en zoon Réne en Renéetje van Doorn is nog in volle gang. De politie heeft een beloning uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de daders. Er zit momenteel niemand vast voor de dubbele moord.