Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Celstraf voor man uit Doetinchem die ruim halve kilo cocaïne via de post liet bezorgen

Een man uit Doetinchem is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf voor het bestellen van cocaïne via de post.

Op Schiphol werd tijdens een controle op 23 december 2019 een postpakket ontdekt met daarin een partij drugs. Het bleek in totaal te gaan om 680,75 gram cocaïne. Op het pakket stond het adres van de 29-jarige verdachte vermeld, maar wel met een andere naam dan die van hem. De politie verwijderde de cocaïne uit het postpakket en verving de inhoud door een daarop gelijkende substantie.

Op 8 januari 2020 ging een politieagent als postbezorger naar het op het pakket vermelde adres. De man uit Doetinchem nam vervolgens het pakket aan. Hij zei daarbij tegen de postbezorger dat de naam op het pakket zijn naam was. Vervolgens werd hij aangehouden en vastgezet op verdenking van de invoer van cocaïne.

Tijdens de rechtszaak verklaarde de man dat hij niet van de inhoud van het pakket op de hoogte was. Ook zou hij het pakket hebben weggegooid toen hij zag dat er een andere naam op stond. Volgens de rechtbank is deze verklaring in het licht van het andere bewijs ongeloofwaardig. De verdachte heeft van de rechters een celstraf van zes maanden opgelegd gekregen.