Rotterdamse politie komt met speciaal 06-nummer voor tips over vuurwapens

De Rotterdamse politie heeft een speciale nummer gelanceerd waar mensen tips kunnen geven over vuurwapens.

In oktober 2019 heeft de politie besloten om beloningen tot 750 euro uit te loven aan tipgevers die meldingen doen over vuurwapens. De maatregel is genomen om het vuurwapengeweld en bezit in de stad tegen te gaan. De politie heeft nu een speciaal 06-nummer gelanceerd waar tipgevers anoniem hun verhaal kunnen doen.

De 06-nummer is geïntroduceerd om de identiteit van de tipgever nog beter af te kunnen schermen, meldt een woordvoerder van de politie. Het nummer is: 06-33236432. Deze komt rechtstreeks binnen bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI) een afdeling die strikt vertrouwelijk omgaat met de gegevens van de melder.

De regio Rotterdam telde afgelopen week vijf schietpartijen, waarvan de laatste met dodelijke afloop. ‘Marokkaanse Ibo’ werd door twee schutters met automatische vuurwapens geliquideerd op de Bergselaan. Eind april vond een dodelijke schietpartij plaats in Dordrecht.

Om het wapenbezit, het achterliggende probleem achter al deze schietpartijen, aan te pakken, kondigden politie, gemeente en OM vorig jaar onorthodoxe maatregelen aan. Naast de reguliere, bestaande aanpak van onderzoeken, preventief fouilleren en controles, werd gestart met een pilot van persoonsgericht fouilleren en een tipgeldregeling voor mensen die wapens melden.