De rechtbank heeft een Amsterdammer veroordeeld tot drie jaar voor zijn leidende rol in een criminele organisatie die zich bezighield met de handel in pakjes heroïne.

In juli vorig jaar kwam de politie in actie en heeft een inval gedaan in de woning van de 51-jarige man in Amsterdam-Oost. Hierbij werd een groot aantal envelopjes met heroïne aangetroffen en in beslag genomen. Verder lagen er grote hoeveelheden lege envelopjes, een weegschaal, meerdere telefoons en pepperspray.

Uit onderzoek bleek dat de man betrokken was bij grootschalige handel in heroïne, en dat hij hierin een leidende en coördinerende rol had. Hij kocht de heroïne in, verpakte het en verstrekte het samen met de ‘klantentelefoon’ aan de koerier die op dat moment werkzaam was. Als de koerier klaar was met zijn dienst haalde de man het geld op. Daarnaast regelde hij een vervanger als een koerier ziek was.

Volgens de rechtbank maakte de man voor zijn koeriersdiensten gebruik van zeer kwetsbare personen. De bezorgers waren al jarenlang verslaafd aan heroïne en deden het werk om in hun eigen verslaving te kunnen voorzien. Naast drugshandel is de man ook veroordeeld voor witwassen en bezit van pepperspray.