Eén van de in beslag genomen auto's. © OM

Dure auto’s in beslag bij verdachte na parkeren dure Aston Martin bij rechtbank in Dordrecht

Een verdachte in een strafzaak omtrent drugshandel is zijn Aston Martin, Ferrari, Audi en Mercedes kwijt na een inbeslagname. De man kwam dagelijks met de dure Aston Martin naar de rechtbank in Dordrecht en dat viel op.

Naar aanleiding hiervan besloot het integraal afpakteam ‘ConfisQ’ (een samenwerkingsverband tussen politie, Belastingdienst, FIOD, deurwaarders van de gemeente Rotterdam en het Openbaar Ministerie) een onderzoek te doen. Daaruit kwam naar voren dat degene op wiens naam de Aston Martin stond niet het inkomen of vermogen had om een dergelijke auto te kunnen betalen.

Dat was niet alles want uit het onderzoek bleek dat de katvanger nog meer dure auto’s op zijn naam had staan, waaronder een rode Ferrari. Het afpakteam kwam in actie en heeft de Aston Martin, Ferrari en een Audi en Mercedes in beslag genomen.

Naar de katvanger, de man die de vier in beslag genomen auto’s op zijn naam had staan, loopt nog een onderzoek op verdenking van witwassen. Tegen de man die met de Aston Martin naar zitting kwam heeft het Openbaar Ministerie (OM) vorige week een gevangenisstraf van 6 jaar geëist.