Celstraf voor schieten op auto met broer na ruzie om lachgas en meisje in Hilversum

De rechtbank heeft een man veroordeeld tot een celstraf voor het schieten op een auto in Hilversum waar onder meer zijn broer in zat.

De 20-jarige man uit Hilversum is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een celstraf van 4 jaar, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, voor poging tot doodslag. De man schoot begin dit jaar in Hilversum vanuit zijn auto op drie mannen, onder wie zijn eigen broer. De rechtbank veroordeelt hem ook voor bedreiging, diefstal met geweld en doorrijden na een aanrijding. De officier van justitie had acht jaar cel geëist.

In de nacht van 29 februari op 1 maart 2020 staan drie vrienden voor het huis van een van hen aan de Leeuwerikstraat in Hilversum te roken als er een auto de straat in komt rijden. Ze herkennen de auto als die van de verdachte, een 20-jarige Hilversummer. De man heeft sinds enige tijd ruzie met een van hen over een meisje en over in beslag genomen lachgastanks.

Op een bepaald moment zien de mannen in de auto dat er een vuurwapen op hen gericht wordt vanuit een openstaande raam. Het drietal duikt weg waarna er een knal volgt. Na een achtervolging houdt een gealarmeerd arrestatieteam de verdachte aan. In de auto wordt een kogelhuls aangetroffen. Ook traceert de recherche later een kogelinslag in de muur vlakbij de plek waar de mannen stonden.

Behalve voor de gebeurtenis in de nacht van 29 februari op 1 maart is de verdachte vervolgd voor eerdere bedreigingen van twee afzonderlijke slachtoffers. Ook wordt hem verweten dat hij op 20 februari in Hilversum een ongeval heeft veroorzaakt, waarna hij een vrouw mishandelde en haar telefoon mee nam.