Lijntjes cocaïne © crime nieuws

Fruithandelaar uit Rotterdam aangehouden in onderzoek grootschalige drugssmokkel

Een fruithandelaar is door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij grootschalige drugssmokkel in containers.

Het onderzoek naar de Rotterdamse fruithandelaar werd gestart naar aanleiding van verdachte geldtransacties. De recherche heeft maandenlang informatie verzameld rond de verdachte om inzicht te krijgen in de mogelijke praktijken. Door het hacken van Encrochat kwam het onderzoek in een stroomversnelling.

De politie kwam deze week in actie en heeft de eigenaar van het fruitbedrijf in het Groothandelsmarkt in de Spaanse Polder aangehouden. Daarnaast werden ook onder meer een aantal contacten van de man aangehouden. Naast de fruithandelaar gaat het om een medewerker van het fruitbedrijf en tussenpersonen. Zij worden ervan verdacht de invoer van honderden kilo’s drugs via containers mogelijk te hebben gemaakt. Ook worden zij ervan verdacht crimineel geld te hebben witgewassen.

Tijdens het onderzoek naar de hoofdverdachte kwamen de andere verdachten in beeld. Het gaat om drie mannen van 57, 50 en 41 jaar en een vrouw van 29 jaar. Zij zijn maandag 9 en dinsdag 10 november aangehouden en vandaag door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor veertien dagen in bewaring gesteld.