Celstraf voor steken man in borst na ruzie om betaling tijdens drugsdeal in Zutphen

De rechtbank heeft een man uit Zutphen veroordeeld voor een poging tot doodslag na het steken van een man met een mes in zijn borst vanwege een discussie over de betaling van drugs.

De 39-jarige man ging op 5 december 2019 naar de woning van het slachtoffer om drugs af te leveren. In de woning van het slachtoffer ontstond een discussie over betaling van de drugs. De man verliet uiteindelijk de woning van het slachtoffer zonder de drugs af te leveren. Vervolgens rende het slachtoffer achter de man aan over de galerij, maar toen hij dicht bij de verdachte in de buurt was, draaide de verdachte zich om en stak hij het slachtoffer met een mes in zijn borst.

Volgens de man was er sprake van zelfverdediging (noodweer). De man stelde dat het slachtoffer hem in de woning bedreigde met een mes en dat hij daarom de woning uit gevlucht was. Hij dacht dat het slachtoffer met een mes achter hem aan rende en stak het slachtoffer daarom neer in het trappenhuis. De rechtbank is het hier niet mee eens en verwerpt dit verweer. De man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 10 voorwaardelijk in verband met poging doodslag.