© Twitter (@kylegzsanka)

VIDEO: Gewapende autodief rijdt met 160 km/u van klif tijdens wilde achtervolging met politie

In de Verenigde Staten is een autodief tijdens een wilde achtervolging met de politie doelbewust van een klif gereden om te ontkomen.

Bij de politie kwam afgelopen dinsdag melding dat een gewapende man in de buurt van Santa Cruz in Californië met een vuurwapen zwaaide. Kort daarna maakte de crimineel onder bedreiging een Honda buit. Agenten zijn op zoek gegaan naar de carjacker en traceerden de verdachte. Er ontstond een wilde achtervolging waarbij de man alles op alles zette om te ontkomen. Hij wilde zo graag vluchten dat de verdachte besloot om met meer dan 160 km/u van een klif te rijden.

De gestolen Honda belandde hierdoor in zee. De gewapende carjacker wist eruit te klimmen en probeerde zichzelf in veiligheid te brengen. De politie schakelde duikers in die de man naar de kant konden brengen. De 56-jarige John Kenyanjui is vervolgens aangehouden. Hij bleef wonder boven wonder ongedeerd en kwam met de schrik vrij. De verdachte zit vast voor een reeks misdrijven waaronder een gewapende carjacking. Er is een borgtocht van 100.000 dollar vastgesteld. De man zit voorlopig vast zolang hij zijn borg niet kan ophoesten.