Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Celstraf voor vrouw die 1,1 miljoen euro verduisterde van Karwei voor ‘internetliefde’

Een vrouw uit Hoogvliet is veroordeeld tot een gevangenisstraf voor het verduisteren van 1,1 miljoen euro bij bouwmarkt Karwei in Dordrecht waar zij werkzaam was. Het geld werd verstuurd naar een internetliefde.

De 51-jarige vrouw verklaarde dat ze via Facebook in contact kwam met een man en verliefd werd. Haar nieuwe liefde begon al vrij snel om geld te vragen voor bijvoorbeeld een operatie voor zijn zieke vader in Afrika. Het slachtoffer maakte eerst haar spaargeld, ongeveer 30.000 euro, op. Vervolgens sloot ze een lening af en toen dat op was besloot de vrouw om geld van haar werkgever te verduisteren.

Haar grote liefde zag de naïeve mevrouw maar één keer via een slechte verbinding op Skype. De man noemde zich Marc Sébastien en had naar eigen zeggen een eigen bedrijf in Parijs. De grootschalige fraude kwam pas aan het licht toen de ING-bank een brief stuurde naar Karwei over een lening met een vervalste handtekening van een leidinggevende.

De rechtbank heeft de vrouw vijftien maanden gevangenisstraf, waarvan vijf maanden voorwaardelijk opgelegd. Inmiddels heeft de verdachte ook een nieuwe baan en is er een betalingsregeling getroffen met haar oude werkgever Karwei. Er zou al ruim 40.000 euro zijn afgelost.