Aanhoudingen voor inbraak bij juwelier na melding van getuige die ‘gestommel hoorde’

De politie heeft in Made aanhoudingen verricht in verband met een inbraak bij een juwelier. De zaak kwam aan het rollen door een getuige die gestommel hoorde.

De getuige belde de politie nadat hij maandagavond rond 22.30 uur gestommel hoorde bij een juwelier aan de Nieuwstraat. Agenten zijn met meerdere eenheden en een politiehond ter plaatse gekomen voor onderzoek. Het pand is vervolgens omsingeld en aan de achterzijde bleek een deur geforceerd te zijn.

Drie verdachten kregen door dat de politie aanwezig was en zijn snel het dak op gevlucht. Het drietal kon geen kant op en werd gesommeerd naar beneden te komen. Twee mannen gaven hier gehoor aan en zijn aangehouden. Een derde verdachte is, na een zoektocht in het pand, op zolder aangetroffen en ook aangehouden.

De personalia van de verdachten zijn nog niet exact bekend. Vermoedelijk gaat het, volgens de politie, om drie mannen in de leeftijd van 21, 42, en 45 jaar oud en ze komen vermoedelijk uit de omgeving van Ede en Nijmegen. De verdachten zitten nog vast.