De rechtbank heeft celstraffen opgelegd voor een schietpartij in een loods in Heerlen. Het slachtoffer werd beschoten vanwege een verdwenen partij drugs.

Op 11 januari 2017 werd een man in een loods onder vuur genomen. Het slachtoffer raakte hierbij ernstig gewond. De aanleiding voor de schietpartij was een vermeende diefstal van een partij drugs. Het conflict liep zodanig uit de hand dat er op een gegeven moment werd geschoten.

Uit het dossier blijkt niet dat de verdachten van tevoren een plan hebben gemaakt om het slachtoffer van het leven te beroven. Een poging tot moord vindt de rechtbank daarom niet bewezen. Wel acht de rechtbank een poging tot doodslag bewezen.

Een 49-jarige man en een 30-jarige man zijn door de rechtbank Limburg veroordeeld tot gevangenisstraffen van 5 jaar. Een 28-jarige man is door de rechtbank vrijgesproken. Er is onvoldoende bewijs dat de vrijgesproken man samen met de twee andere verdachten heeft geschoten op het slachtoffer.

Het kennelijke doel van het geweld was ordehandhaving binnen het criminele drugscircuit, vanwege de vermeende diefstal van een partij drugs, meldt een woordvoerder van de rechtbank. Een lange gevangenisstraf is dan ook de enige passende straf in deze zaak. Ook moeten de verdachten het slachtoffer een schadevergoeding betalen voor zowel materiële als immateriële schade.