In Tilburg is een man aangehouden die weigerde afstand te houden in een supermarkt en het nodig vond om in het gezicht van een medewerker te spugen.

Een vrouw was vanochtend rond 10.40 uur samen met haar kind in de supermarkt in Tilburg Zuid toen plotseling een andere bezoeker op haar afkwam en op korte afstand voor haar ging staan schreeuwen. De man riep dat ze te dichtbij haar kind liep.

De geschrokken vrouw deed een stap achteruit en zei tegen de man dat hij afstand moest nemen. Een medewerker van de supermarkt schoot de vrouw direct te hulp en sprak de man aan en vertelde hem dat hij moest vertrekken vanwege zijn agressieve gedrag en het niet naleven van de 1,5 meter regel.

De verdachte pakte vervolgens een paar biertjes en liep zonder te betalen langs de kassa. De medewerker hield de man tegen en pakte zijn biertjes af. Hierna weigerde de man te vertrekken ondanks dat dit tot drie keer toe officieel gevorderd werd. De man bleef schreeuwen waarna hij een leidinggevende vol in het gezicht spuugde.

Direct na zijn walgelijke actie rende de man weg maar werd door het personeel ter hoogte van de uitgang tegengehouden. Agenten hebben de 56-jarige Tilburger overgenomen en aangehouden. Het geschrokken slachtoffer heeft direct zijn gezicht met water en alcohol gewassen. Hij heeft aangifte gedaan. De man zit vast op verdenking van zware mishandeling.