Kleine hoeveelheid cocaïne © crime nieuws

Celstraffen geëist tegen vader en zoon voor drugstransport met cocaïne, heroïne en XTC

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 4 en 5 jaar geëist tegen een vader en zoon voor een drugstransport naar het Verenigd Koninkrijk. De partij cocaïne, heroïne en XTC-pillen werden gevonden in een heftruck.

Het drugstransport werd onderschept nadat de recherche een onderzoek startte naar drugssmokkel. Er was informatie binnengekomen over een in Noorwegen onderschept transport. De chauffeur liep tegen de lamp en heeft toen verklaringen afgelegd waardoor het balletje is gaan rollen.

Het drugstransport werd in juni 2014 in Engeland geobserveerd en onderschept. In september 2014 heeft de politie aanhoudingen en doorzoekingen gedaan. Daarbij werden ook de 36-jarige zoon uit Woerden en de 60-jarige vader uit Vleuten aangehouden.

De drugs, 16 kilo heroïne, 6 kilo cocaïne en ongeveer 350.000 xtc-pillen, zaten verstopt in een geprepareerde ruimte onder de accubakken van een heftruck. Die stond in een vrachtwagen die verder geladen was met dozen badzout en tuinkabouters.

In deze zaak werden in 2017 al twee andere mannen tot gevangenisstraffen tot 5 jaar veroordeeld. De zaak tegen de vader en zoon werden aangehouden vanwege persoonlijke omstandigheden. De rechtbank doet op 12 juni uitspraak.