Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

OM wil motorclub Hells Angels ook verbieden via de rechter

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de rechter gevraagd om motorclub Hells Angels te verbieden en de vereniging te ontbinden.

Het ziet er momenteel goed uit voor het Landelijk Parket van het OM aangezien de rechter al eerder motorclub Bandidos verbood. De beslissing zou nog anders uit kunnen pakken aangezien het hoger beroep nog loopt.

Ook motorclub Satudarah ziet het OM het liefst helemaal verdwijnen en ook tegen hun is verbod geëist. De rechter doet komende maand uitspraak in die zaak. Een eerdere poging om de Hells Angels te verbieden mislukte destijds.

Volgens het OM behoren de Hells Angels tot de zogenoemde 1% motorcycleclubs waarvan bekend is dat die veelal handelen in strijd met de openbare orde. Ter onderbouwing heeft het OM bij het verzoekschrift een dossier geleverd van vele honderden pagina’s waarin beschrijvingen worden gegeven van de (criminele) activiteiten van de club en zijn leden.

Het OM heeft bij de rechter gevraagd om een verbod op de buitenlandse corporatie de Hells Angels Motorcycle Club, en de Nederlandse onderafdeling Hells Angels MC Holland.