Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Celstraffen opgelegd aan Helmondse drugsbende voor handel in pakjes cocaïne

De rechtbank heeft celstraffen opgelegd voor deelname aan een criminele organisatie en de handel in cocaïne. Het gaat om een Helmondse drugsbende.

Volgens justitie en de rechters stond een 33-jarige man aan het hoofd van de organisatie en stuurde hij tussen juli en oktober 2018 de overige verdachten aan. Hij gaf ze instructies en voorzag ze van cocaïne. De drugs werden onder meer verkocht vanuit een woning in Helmond. De politie viel in oktober 2018 de woning van waaruit de drugs werden verhandeld binnen en trof daar in totaal ruim een halve kilo cocaïne aan.

De hoofdverdachte uit Helmond heeft 18 maanden cel opgelegd gekregen. Een 38-jarige plaatsgenoot krijgt 354 dagen celstraf voor zijn rol, en twee mannen van 35 jaar gaan 8 en 10 maanden de cel in. De 19-jarige jongeman is veroordeeld tot 34 dagen jeugddetentie, waarvan 30 dagen voorwaardelijk, en een werkstraf van 120 uur. Zijn 22-jarige broer krijgt 152 dagen celstraf, waarvan 120 dagen voorwaardelijk, en een taakstraf van 200 uur.