De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Opnieuw tot 9 jaar geëist voor kaping helikopter om Mocro Maffia crimineel te bevrijden

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep opnieuw tot negen jaar geëist voor een poging een helikopter te kapen om crimineel Benaouf A. te bevrijden.

Op 11 oktober 2017 probeerde de groep mannen uit voornamelijk Amsterdam de crimineel Benaouf A. te bevrijden uit de gevangenis van Roermond. Het plan was om een helikopter te kapen en A. weg te vliegen vanuit de gevangenis. Dit mislukte aangezien de politie van begin tot eind op de hoogte was van de plannen.

Uiteindelijk heeft de rechtbank ondanks een eis van negen jaar tot 2,5 jaar cel opgelegd aan de verdachten. De straffen vielen aanzienlijk lager uit. Dit was vanwege het feit dat de rechtbank de boogde kaping en bevrijding niet als bewezen acht. Of het in hoger beroep anders gaat uitpakken voor de verdachten zullen we na de uitspraak weten.

Benaouf A. is een bekende crimineel die het doelwit was van de schutters in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam. A. is door de rechtbank veroordeeld voor betrokkenheid bij een liquidatie in Antwerpen. Najib Bouhbouh werd bij een hotel in de Belgische stad doodgeschoten. De moord zou gelinkt zijn aan de verdwenen partij cocaïne die aanleiding was voor de Mocro Maffia oorlog waarin vele slachtoffers zijn gevallen.