Celstraffen tot 7 jaar voor doodschoppen Carlo Heuvelman op Mallorca

De rechtbank heeft in verband met het dodelijk geweld op Mallorca, waarbij Carlo Heuvelman om het leven kwam, celstraffen tot 7 jaar opgelegd.

De 20-jarige S.B. uit Hilversum is volgens de rechtbank mede verantwoordelijk voor de dood van de 27-jarige Carlo uit Waddinxveen. De rechtbank Midden-Nederland oordeelt dat er voldoende bewijs is dat hij tegen het hoofd van Carlo heeft geschopt die op de grond lag. Enkele dagen later overleed Carlo in een ziekenhuis in Mallorca aan zijn verwondingen.

Twee medeverdachten zijn vrijgesproken inzake doodslag op Carlo vanwege gebrek aan bewijs. In totaal zijn 8 van de 9 verdachten veroordeeld voor hun deelname aan het geweld, voornamelijk tot gevangenisstraffen. Eén verdachte is geheel vrijgesproken.

In de nacht van 13 op 14 juli 2021 vonden er meerdere geweldsincidenten plaats in het uitgaansgebied van Mallorca. De eerste vechtpartij vond plaats bij café De zaak. Hierbij is een slachtoffer dusdanig geschopt, dat er volgens het OM sprake is van poging doodslag. Zes van de verdachten worden hiervoor vervolgd. Dezelfde mannen en een medeverdachte worden ook verdacht van het plegen van openlijk geweld bij hetzelfde café tegen vier andere slachtoffers. Dezelfde avond vond er enige tijd later opnieuw één geweldsuitbarsting plaats. Hierbij kwam Carlo Heuvelman om het leven.