© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Celstraffen voor broers en neef na schieten op woning van ex partner in Den Bosch

De rechtbank Oost-Brabant heeft twee broers en een neef veroordeeld tot celstraffen voor een schietpartij.

In september 2020 werden de auto’s van een 33-jarige man en zijn vriendin in brand gestoken. Volgens hem was de ex-man van zijn partner daar verantwoordelijk voor. Hij haalde de dag na het incident zijn broer (de verdachte uit Duitsland) en zijn neef (uit Zoetermeer) erbij.

In de loop van de dag en de daaropvolgende nacht belden ze de ex-man meerdere keren en bedreigden hem met de dood. De avond daarop werd het appartement van de ex-man beschoten, terwijl hij en zijn twee kinderen televisie aan het kijken waren.

De rechtbank gaat er vanuit dat de verdachten de ex-man hebben willen bedreigen en intimideren en er niet op uit waren om hem te doden. Uit de bewijzen blijkt namelijk niets van die intentie. Gelet daarop is er volgens de rechtbank, anders dan de officier van justitie vindt, geen sprake van voorbedachten rade.

De rechtbank heeft een 23-jarige man uit Duitsland en zijn 25-jarige neef uit Zoetermeer veroordeeld voor het beschieten van de woning in Den Bosch. De mannen krijgen ieder 2 jaar celstraf. Een 33-jarige man uit Ammerzoden krijgt 16 maanden celstraf voor betrokkenheid bij het schietincident.