De rechtbank heeft celstraffen opgelegd voor een vecht- en schietpartij in een metrostation in Rotterdam.

Op 2 februari 2019 ging het mis in metrostation Beurs toen twee mannen een groep jongens tegenkwamen. Eén van de twee herkende een van die jongens als degene die hem eerder in elkaar had geslagen. Hij heeft die jongen een klap gegeven.

Vervolgens heeft hij een pistool getrokken en meermalen op de jongen geschoten. Die werd niet geraakt. Ook omstanders niet. Dat is volgens de rechtbank puur geluk. De andere verdachte trok een mes en toonde dat aan het slachtoffer. Vervolgens zijn de twee verdachten het slachtoffer te lijf gegaan waarbij is geduwd, geschopt en geslagen.

De man die met het pistool schoot heeft verklaard dat hij met opzet mis schoot. Dit gelooft de rechtbank niet. Er is van dichtbij gericht op het slachtoffer geschoten. Dat de kogels het slachtoffer niet hebben geraakt heeft er volgens de rechtbank mee te maken dat zowel de schutter als het slachtoffer op het moment van schieten bewogen.

De schutter is veroordeeld voor een poging tot doodslag, openlijk geweld en verboden wapenbezit. De rechtbank heeft hem een celstraf op van 30 maanden waarvan 6 voorwaardelijk opgelegd. Daarna moet hij zich laten behandelen in een psychiatrische kliniek voor maximaal 6 maanden. De verdachte die met het mes dreigde is veroordeeld voor openlijk geweld tot een celstraf van 111 dagen waarvan 60 voorwaardelijk.