Lijntjes cocaïne © crime nieuws

Celstraffen geëist tegen Rotterdamse vader en zoon voor smokkel cocaïne en opzetten drugslijn

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gevangenisstraffen geëist voor het invoeren van een partij cocaïne en opzetten van een drugslijn uit Zuid-Amerika.

Naar aanleiding van informatie uit de Verenigde Staten werd in januari 2015 ontdekt dat iemand met een bepaald telefoonnummer een grote partij cocaïne had ingevoerd. Dat nummer leidde naar een 58-jarige Hagenaar. Tijdens onderzoek naar hem werd ontdekt dat hij vermoedelijk ook betrokken was bij de invoer van de cocaïne tussen de tonijn. De partij coke in tonijn werd in augustus 2015 onderschept in de Rotterdamse haven.

Verder onderzoek leidde naar een Rotterdamse vader en zoon (66 en 28) en een Tilburgse vrouw (53). De Tilburgse had een Zuid-Amerikaanse vriend en die zou vanuit Zuid-Amerika betrokken zijn geweest bij het opzetten van de invoer van ananassen en mango’s. Op een later moment werd daadwerkelijk limoensap ingevoerd.

‘Het doel was alleen er zelf rijker van te worden’, aldus de officier. Tegen de verdachten is tot 9,5 jaar gevangenisstraf geëist. De rechtbank doet op 20 augustus uitspraak.