In een onderzoek naar een aanslag met een handgranaat én de beschieting van een vrouw in Amsterdam is de politie op zoek naar een persoon die ‘Centjes’ genoemd wordt.

Dat heeft de politie bekendgemaakt in Opsporing Verzocht. Bij de woning van de vrouw in de Oude-IJsselstraat in Zuid werd op 9 mei 2016 een handgranaat in het portiek gegooid. De politie heeft uit meerdere bronnen binnen het onderzoek namen en bijnamen gekregen van mogelijke daders.

Daaruit blijkt dat de man die de handgranaat gooide ‘Centjes’ wordt genoemd. Ook over de mogelijke opdrachtgever is een naam binnengekomen. Het zou gaan om ene ‘Moussa’. Het onderzoeksteam is op zoek naar informatie dat kan leiden tot de aanhouding van de dader(s).

In de nacht van zondag 8 op maandag 9 mei 2016 ontplofte in de Oude IJsselstraat een handgranaat bij een woning. Door de explosie raakten meerdere geparkeerde auto’s beschadigd, maar raakte niemand gewond. Een maand later, op donderdagochtend 9 juni werd een vrouw neergeschoten op nagenoeg dezelfde locatie in de straat.

De incidenten in de Oude IJsselstraat zouden mogelijk te maken hebben met een ruzie om drugsgeld. Na de aanslag met handgranaat en schietpartij is er verder niets meer voorgevallen rondom het slachtoffer. Dit kan volgens de politie wijzen op het feit dat het conflict inmiddels is opgelost.