Vrouwen opgepakt voor afpersing met naaktfilmpje

De politie heeft afgelopen week twee vrouwen uit Oss aangehouden die verdacht worden van afpersing van een man. Het slachtoffer werd gechanteerd met een naaktfilmpje.

Op 23 december 2016 bezocht een 26-jarige man uit Maassluis een sekssite op zoek naar leuke contacten. Hij kwam een advertentie tegen van twee vrouwen van 21 en 22 jaar uit Oss. De man zocht contact en liet zich al snel overhalen om zich voor de webcam uit te kleden.

Direct nadat de vrouwen het naaktfilmpje binnen hadden begonnen ze het slachtoffer te bedreigen. Als hij wilde voorkomen dat het filmpje online gepubliceerd werd moest hij geld over gaan maken. Dit deed hij en hij maakte gelijk 800 euro over. Toen de vrouwen een paar dagen later het geld nog niet hadden ontvangen begonnen de bedreigingen weer. De maat was voor hem toen vol en hij belde de politie en deed aangifte.

Door onderzoek op internet en via bankgegevens achterhaalde de politie de identiteit van de twee verdachten. Het duo bekende dit vaker gedaan te hebben, maar daarvan zijn geen aangiften bekend.