Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Champions League-wedstrijd AEK vs. Dinamo Zagreb uitgesteld na dodelijke rellen hooligans

De Champions League-wedstrijd tussen AEK en Dinamo Zagreb is uitgesteld vanwege ernstige rellen tussen de supportersgroepen van beide clubs, waarbij één supporter het leven liet.

De gewelddadige confrontatie vond plaats in een buitenwijk van Athene in de nacht van maandag op dinsdag, waarbij ten minste zes mensen gewond raakten. Een 22-jarige man overleed aan zijn verwondingen nadat hij naar het ziekenhuis was gebracht.

Als gevolg van deze gewelddadige incidenten heeft de UEFA besloten om de wedstrijd tussen AEK en Dinamo in de derde voorronde van de Champions League uit te stellen. De voetbalbond heeft aangekondigd dat de wedstrijd nu zal worden gespeeld op 18 of 19 augustus.

De politie heeft in totaal 83 arrestaties verricht in verband met de rellen. Zowel Griekse als Kroatische fans zijn onder de arrestanten.

Voorafgaand aan de wedstrijd was al besloten dat fans van Dinamo Zagreb niet welkom zouden zijn in het stadion. Ondanks dit verbod besloten sommige fans toch af te reizen naar Griekenland, wat heeft bijgedragen aan de spanningen en gewelddadige confrontaties tussen de supportersgroepen.