Verdachte aangehouden voor dodelijke schietpartij bij café Den Helder

De politie heeft een 26-jarige man aangehouden in verband met een dodelijk schietincident dat plaatsvond voor een horecagelegenheid aan de Bassingracht in Den Helder.

Het incident vond plaats in de nacht van zaterdag 5 augustus, waarbij drie personen gewond raakten, waarvan twee ernstig. Een van de zwaargewonde slachtoffers, een 25-jarige man, overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Na uitgebreid onderzoek naar de verblijfplaats van de verdachte, die al bekend was bij de politie, heeft de 26-jarige man zichzelf op dinsdag 8 augustus bij de politie gemeld. Als gevolg hiervan is hij aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. De identiteit van de verdachte was reeds in het bezit van de politie.

De nabestaanden en direct betrokkenen zijn op de hoogte gesteld van de arrestatie. Op dit moment zit de verdachte in beperkingen, wat betekent dat hij alleen met zijn advocaat mag communiceren. Hierdoor wordt momenteel geen verdere inhoudelijke informatie verstrekt over de zaak. De verdachte zal op 11 augustus worden voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zal beslissen over de voorlopige hechtenis.