UPDATE: Chapo per toeval gepakt na tip en vuurgevecht

Er stroomt steeds meer informatie binnen over het hoe en wat van de toevallige vangst van ‘El Chapo’ Guzmán. Bij de actie die volgde na een tip zijn minimaal vijf doden gevallen na een vuurgevecht.

Drugsbaas Joaquin ‘El Chapo’Guzmán is opnieuw door de Mexicaanse marine aangehouden net als een aantal jaren geleden toen hij jaren voortvluchtig was na een ontsnapping uit een gevangenis.

Door de nietsontziende klopjacht op Chapo waren er al geruchten dat hij weg was uit het gebied waar hij normaal verblijft. Dit bleek ook zo te zijn. Want na een tip van een burger over gewapende mannen op een bepaalde locatie in de stad Los Mochis werd na een vuurgevecht de drugsbaas aangetroffen en aangehouden.

Wel raar natuurlijk dat als er niet specifiek getipt is dat Chapo zich op die locatie bevind waarom de marine er dan op afging. De Mexicaanse marine gaat natuurlijk niet op alle gewone tips over gewapende mannen af.

De marine wordt ingezet voor bijzondere en belangrijke operaties zoals de klopjacht op Chapo Guzmán. Het is tot nu toe een vaag verhaal. Later naar alle waarschijnlijkheid meer. Voor nu hieronder foto’s van een zeer verslagen Chapo Guzmán.

El Chapo zit er compleet verslagen bij
El Chapo zit er compleet verslagen bij
Vuurwapens en communicatiemiddelen aangetroffen bij Chapo en co.
Vuurwapens en communicatiemiddelen aangetroffen bij Chapo en co.

(UPDATE)

Eerste beelden opgedoken van Joaquin ‘El Chapo’ Guzmán na zijn arrestatie. De Mexicaanse marine voeren hem snel af naar hoogstwaarschijnlijk Mexico-Stad.