El Chapo Guzmán in betere tijden!

Vluchtende drugsbaas Chapo was in VS tijdens klopjacht

De beruchte drugsbaas, Joaquin ‘El Chapo’ Guzmán Loera, zou na zijn spectaculaire ontsnapping uit de Altiplano gevangenis in juli 2015, tot twee keer toe doodleuk naar de VS zijn gegaan.

Dat beweert een vrouw genaamd Rosa Isela die zegt zijn dochter te zijn. El Chapo zou kort na de geruchtmakende interview aan acteur Sean Penn, de Verenigde Staten in zijn gegaan voor onder meer een familiebezoek. Dit ondanks de jacht op hem, die toen volop gaande was.

Of dit ook echt zo is geweest valt momenteel niet meer te verifiëren, maar zou ook niet onmogelijk moeten zijn voor iemand die tonnen aan drugs de VS met gemak binnenkrijgen. Rosa Isela zegt dat haar vader haar destijds bezocht om de woning te bekijken die hij voor haar heeft betaald. Als dat al zo is lijkt het me niet handig om als dochter van El Chapo te zeggen dat hij ook maar iets gefinancierd heeft. Tenminste, als je niet wil dat het door de autoriteiten in beslag wordt genomen.

Chapo’s familie is bezig met een media offensief lijkt het. Zo heeft zijn ‘vrouw’, Emma Coronel die nooit interviews gaf of met pers sprak, een interview gegeven over de condities waarin haar man momenteel verkeert sinds hij weer vastzit.