Sour Diesel Haze topjes © crime-nieuws.nl

Politieagent moet jaar zitten voor exploitatie wietkwekerij

Een 32-jarige politieagent uit Nijverdal moet een jaar lang de gevangenis in voor onder meer de exploitatie van een wiethok, drugsbezit en het schenden van zijn ambtsgeheim.

De politieagent was in dienst bij de politie in Vriezenveen en had als hoofdtaak het opsporen en aanpakken van hennepteelt. Ondertussen exploiteerde hij acht maanden lang een eigen wiethok samen met een 30-jarige medeverdachte uit Hengelo.

Het betreffende wiethok werd in april 2015 ontdekt in Vriezenveen. De verdachte agent moest het wiethok zelf oprollen, maar zou vooraf de man uit Hengelo gecontacteerd hebben om te laten weten dat de kwekerij snel ontruimd moest worden. Toen de politie voor de deur stond troffen ze een grotendeels ontmantelde wiethok aan.

De man uit Hengelo werd vervolgens aangehouden. Bij controle van zijn telefoon werd informatie gevonden waaruit kon worden opgemaakt dat er contact was tussen hem en de verdachte agent. Daarop is ook de politieagent aangehouden en is zijn woning doorzocht. In de woning werden 380 xtc-pillen, 40 gram cocaïne en Kamagra pillen gevonden.

Naast de 12 maanden celstraf kreeg de ex-politieman zes maanden voorwaardelijk. Zijn medeverdachten, de man uit Hengelo en de 35-jarige vriendin van de agent, zijn veroordeeld tot taakstraffen en een geldboete.