Chauffeur waardetransport verdacht van dubbelspel bij overval in Amsterdam

In het onderzoek naar een overval op een waardetransport in Amsterdam heeft de recherche zes aanhoudingen verricht. Onder de verdachten zit ook de chauffeur van het waardetransport die verdacht wordt van dubbelspel.

De overval vond op donderdag 15 december 2016 plaats in Amsterdam. De bestuurder en een bijrijder reden in een onopvallende waardetransport toen op de Amstelveenseweg een gewapende overvaller instapte.

De chauffeur zou naar eigen zeggen gedwongen zijn om te rijden naar de Riekerweg waar een deel van de lading werd overgeladen in andere auto’s. Na het overladen werd de bus in brand gestoken en bleef de chauffeur samen met zijn bijrijder achter.

De recherche startte een onderzoek en daaruit bleek dat de chauffeur mogelijk betrokken was bij de overval en dubbelspel heeft gespeeld. Agenten hielden woensdagochtend zes personen aan. De verdachten komen uit Amsterdam en één uit Utrecht.

Een gedeelte van de buit, dat bestond uit luxe goederen zoals dure exclusieve horloges, is tijdens het onderzoek achterhaald. Alle verdachten zitten in volledige beperkingen wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.