President Satudarah aangehouden in Breda inzake witwassen

Een president van motorclub Satudarah is in Breda gepakt met een groot contant geldbedrag en aangehouden inzake witwassen. Hij kreeg ook nog een boete omdat hij zich weigerde te legitimeren.

Agenten zagen afgelopen nacht rond 02.25 uur in Breda een auto met hoge snelheid rijden over de Dr. Struckenstraat. Bij het zien van de politie ging de snelheid van het voertuig verder omhoog. Aan de Van Oldebarneveltstraat werd de auto uiteindelijk aan de kant gezet.

De bestuurder werd gecontroleerd. De man weigerde zich te legitimeren en gedroeg zich recalcitrant. Ook de bijrijder, de Satudarah president, begon zich met de zaak te bemoeien en daagde de agenten uit. De bestuurder besloot plotseling om er vandoor te gaan en rende weg. De politieagenten besloten bij het voertuig te blijven en dit en de bijrijder, de Satudarah president, verder te controleren.

Er werd besloten om de auto verder te doorzoeken en agenten troffen een tas met een groot contant geldbedrag aan. Na de vondst werd de man aangehouden op verdenking van witwassen. Hij kreeg ook nog een bekeuring omdat hij weigerde zich te legitimeren. De gevluchte bestuurder werd ondanks een zoekactie niet meer gevonden.