Een beetje zon en een beetje wiet © Crime-Nieuws.nl

Chemicaliën voor productie XTC en wiethok ontdekt bij inval en doorzoeking loods

De politie heeft in een loods in Zuidbroek een partij chemicaliën aangetroffen die gebruikt worden bij de productie van synthetische drugs zoals XTC.

Tijdens een politieonderzoek kwam de loods in Zuidbroek in beeld. Donderdagmiddag werd besloten om tot actie over te gaan. Al snel werd duidelijk dat in het pand mensen aanwezig waren. Zo stond er een bestelbus geparkeerd. De deuren van de laadruimte van de bus stonden open en er liep een stroomkabel naar de bus. Net toen ze het pand willen binnen vallen, kwam een man naar buiten. Hij werd daarop direct aangehouden door de politie.

In de loods werd een tweede verdachte aangetroffen en aangehouden. In de bestelbus stond een diepvries gevuld met chemicaliën, zeer waarschijnlijk voor de productie van synthetische drugs. Verder werd in het pand ook nog een wiethok aangetroffen. De planten waren al reeds geoogst.

Beide verdachten, een 47-jarige man uit Groningen en een 52-jarige inwoner van Roden, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de fouillering bleek dat het duo in het bezit was van duizenden euro’s aan contanten. Dit geld werd in beslag genomen omdat dit mogelijk verdiend is met criminele activiteiten.